faq_autoparis

Πως καταλαβαίνω ότι το αυτοκίνητό μου χρειάζεται αλλαγή τακάκια(takakia, frena auto);

Σας ενημερώνουμε εμείς για την κατάσταση των φρένων (τακάκια, takakia autokiniton) σας στα ετήσια service και στις αλλαγές λαδιών. Επίσης τα περισσότερα φρένα (τακάκια) έχουν αισθητήρες ή ενσωματωμένα ελάσματα που προειδοποιούν κάνοντας θόρυβο.

Γιατί όταν πατάω φρένο τα τακάκια (takakia, φρένα) σφυρίζουν;

Όταν πατάω φρένο και τα τακάκια (φρένα αυτοκινήτου) μου σφυρίζουν πιθανώς να  οφείλεται σε κάποια φθορά (νυχάκι) που έχουν υποστεί οι δισκόπλακες ή  η πάστα των φερμουϊτ λόγω μετάλλων να κάνει προσωρινό θόρυβο ο οποίος θα σταματήσει μετά από μερικά χλμ.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω service (σερβις) στα αυτοκίνητό μου;

Το σερβις αυτοκινητου (service) πρέπει να γίνεται στο συνεργείο μας 1 φορά το χρόνο για οδηγούς που κάνουν 10.000 – 15.000 χλμ τον χρόνο ώστε να ελέγχονται και να συντηρούνται όλα τα συστήματα του αυτοκινήτου σας.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζονται τα λαδια αυτοκινητου(service oil);

Τα λαδια αυτοκινητου(service oil) προτείνεται να αλλάζονται κάθε 6μηνο για την καλύτερη συντήρηση του κινητήρα αλλά και τον έλεγχο του υπόλοιπου αυτοκινήτου.

Κάθε πότε αλλάζουμε τα αμορτισερ αυτοκινητων;

Τα αμορτισερ αυτοκινητων  πρέπει να αλλάζονται κάθε 70.000 – 80.000 χλμ ή όταν έχουν ορατή διαρροή λαδιού.

Γιατί πρέπει να αλλαχτεί ένα χαλασμένο αμορτισερ;

Ένα χαλασμένο αμορτισερ πρέπει να αντικατασταθεί διότι επηρεάζει την οδική συμπεριφορά του αυτοκινήτου μας ως προς την αλλαγή κατεύθυνσης αλλά και ως προς το φρενάρισμά του με αποτέλεσμα να θέτουμε σε κίνδυνο την ασφάλειά μας

Που μπορεί να οφείλεται όταν το πετάλι του συμπλεκτη είναι σκληρό;

Το συγκρότημα του συμπλεκτη αποτελείται από τον δισκο και το πλατω δηλαδή ο λεγόμενος δισκος πλατω. Τα ελατήρια και τα χτένια του πλατώ μπορεί λοιπόν να έχουν σκληρύνει με αποτέλεσμα να έχει σκληρύνει και το πετάλι. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν το αυτοκίνητο χρήζει αλλαγη συμπλεκτη.

Τι συμβαίνει όταν πατάω συμπλέκτη και δεν μπαίνει η ταχύτητα;

Όταν πατάμε συμπλεκτη και δεν μπαίνει η ταχύτητα υπάρχει μεγάλη φθορά του δίσκου στον συμπλεκτη. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται γρήγορα αλλαγη δισκου πλατω.

Πατάω γκάζι και ενώ ανεβάζει στροφές ο κινητήρας, το αυτοκίνητο δεν επιταγχύνει!

Όταν συμβαίνει αυτό λοιπόν πάει να πει ότι ο δίσκος του συμπλεκτη  έχει λειανθεί τελείως με αποτέλεσμα να γλυστράει και να μην μπορεί να μεταδόσει σωστά την ροπή στρέψης. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται αλλαγη συμπλεκτη.

Γιατί πρέπει να αλλάξω ψυγείο νερού εάν έχει μικρή διαρροή;

Το ψυγειο νερού πρέπει να αλλάζεται όταν υπάρχει έστω και μικρή διαρροή  διότι με την αύξηση θερμοκρασίας του κινητήρα το νερό εξατμίζεται με ρίσκο να αδειάσει το δοχείο νερού. Αποτέλεσμα αυτού κάψιμο της φλατζας του κινητήρα.

To air condition (a/c) του αυτοκινήτου μου δεν βγάζει κρύο αέρα!

Όταν το air condition (a/c) του αυτοκινήτου δεν βγάζει κρύο αέρα δύο είναι οι πιθανές αιτίες, πρώτον ή  το σύστημα κλιματισμού (a/c) θέλει φρεον ή δεύτερον το ηλεκτρικό κομμάτι του κλιματισμού (a/c) έχει κάποιο πρόβλημα.

Πότε αλλάζουμε μπαταρια αυτοκινητου ( battery) ;

Η μπαταρια αυτοκινητου  δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Αναλόγως της χρήσης που κάνουμε στην μπαταρια του αυτοκινήτου μας μπορεί να διαρκέσει από 2 έως 7 χρόνια. Σε κάθε ετήσιο service  η μπαταρια αυτοκινητου μετριέται.

Γιατί κατά την πορεία το αυτοκίνητό μου βουήζει;

Σε αυτή την περίπτωση  κάποιο ρουλεμαν τροχου (rouleman) χρειάζεται αντικατάσταση.

Τι μπορεί να συμβαίνει όταν βάζοντας μπρος τον κινητήρα ακούγεται ένας θόρυβος;

Όταν λοιπόν κατά την εκκίνηση του κινητήρα ακούγεται θόρυβος, κάποιο ρουλεμάν χρονισμού του κινητήρα χρήζει αντικατάστασης.

Πότε το αυτοκίνητό μου χρειάζεται αλλαγή ιμάντα;

Οι εξωτερικοί ιμάντες αλλάζονται μόνο όταν έχουν ορατή φθορά, ενώ αλλαγή ιμάντα εκκεντροφόρου ( ή αλλαγή ιμάντα χρονισμού) χρειάζεται κάθε 4 χρόνια ή 60.000 χλμ προληπτικά διότι σε περίπτωση κοπής του η ζημιά του κινητήρα θα είναι μεγάλη.

Τι πρόβλημα υπάρχει όταν βάζοντας μπροστά το πρωί το αυτοκίνητό μου ο ιμάντας σφυρίζει;

Σε αυτή την περίπτωση ο ιμάντας είναι ξεραμένος και συνεπώς το αυτοκίνητο χρήζει αλλαγή ιμάντα.

Γιατί πρέπει να αλλάζουμε τις δισκόπλακες αυτοκινήτων όταν έχουν φθορά;

Οι δισκόπλακες αυτοκινήτων πρέπει να αλλάζονται γιατί μειώνεται το πάχος τους με αποτέλεσμα να ρισκάρουμε πιθανό σπάσιμό τους. Επίσης όταν οι δισκόπλακες αυτοκινήτων έχουν φθορά μειώνουμε τη διάρκεια ζωής στα τακάκια των φρένων μας και έχουμε τον ενοχλητικό θόρυβο από την κακή εφαρμογή τακάκια – δισκόπλακας.

Πότε αλλάζουμε δισκόπλακες αυτοκίνητων;

Δισκόπλακες αυτοκινήτων αλλάζουμε όταν έχουν υποσθεί φθορά μεγαλύτερη των 3 χιλιοστών ή όταν έχουν οι δισκόπλακες χαρακιές.

O κινητήρας δεν δουλεύει σωστά!

Κάποιο μπουζί είναι πιθανώς βραχυκυκλωμένο. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται αλλαγή μπουζί αυτοκινήτου.

Γιατι πρέπει να γίνεται αλλαγη μπουζι κινητηρα στο αυτοκίνητό μας κάθε χρόνο;

Τα μπουζί αυτοκινήτου πρέπει να αλλάζονται γιατί υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος του μπουζί με αποτέλεσμα την λάθος λειτουργία του κινητήρα και την αύξηση κατανάλωσης καυσίμου.

Γιατί οι ταχύτητες του σασμαν αυτοκινητου μου δεν μπαίνουν εύκολα;

Όταν οι ταχύτητες του σασμαν  δεν μπαίνουν εύκολα τότε ή θέλει το σασμαν επισκευη ή οι ντιζες του σασμαν θέλουν αλλαγή.

Τι συμβαίνει όταν το κάτω μέρος του σασμαν αυτοκινητου μου έχει διαρροή;

Πιθανόν το σασμαν θέλει στεγανοποίηση ή η τσιμουχα στροφάλου θέλει αλλαγή

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν βρείτε τις πληροφορίες που αναζητάτε στο site μας, μη διστάσετε να μας τηλεφωνήσετε και θα είμαστε ευτυχείς να λύσουμε τις απορίες σας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
© Copyright 2016 AutoParis